maanantai 5. maaliskuuta 2012

Iskunauhaopetusta

Mari opettaa nauhapajassa iskunauhatekniikkaa lauantaina klo 16-18 ja sunnuntaina klo 13-15.Ensimmäisen tunnin ajan opetellaan perusasiat iskunyöritekniikasta ja tehdään muutama yksinkertainen nauha/nyöri. Toisella tunnilla jatketaan vähän enemmän näppäryyttä, kärsivällisyyttä tai molempia vaativiin tekniikoihin sekä, jos osallistujilla on kiinnostusta, useamman hengen yhteistyönä syntyviin leveämpiin iskunauhoihin. Osallistua saa perusopetukseen, jatko-opetukseen tai molempiin peräkkäin tai eri päivinä, kunhan alkeet ovat hallussa jatkokurssin alkaessa.

Perusopetukseen otetaan kerrallaan korkeintaan 10 osallistujaa, myös kouluikäiset lapset ovat tervetulleita. Perusteiden selvittyä työskentely on työpajamuotoista, joten noin 45-60 minuutin jälkeen voivat "jatkokurssista" kiinnostuneet valua paikalle ja mukaan otetaan niin monta kuin tilaan mahtuu, tosin isolla määrällä joutuu ohjausta sitten vähän odottelemaan. Mikäli on erityisesti kiinnostunut tulemaan jatkokurssille jompanakumpana päivänä, kannattaa ilmoittautua myös sinne.

Perusopetuksen sisältö on molempina päivinä sama: pikainen katsaus iskunauhan olemukseen ja historiaan, työtavat, langan valinta, loimen luonti ja sitten ensimmäisten nauhojen ohjattu tekeminen. 
Jatko-opetuksen sisältö muotoutuu osallistujien toiveiden mukaan ja se saattaa siten olla eri päivinä erilaista.

Nauhanäytteet, langat ja osa iskunauhakirjoista tulee olemaan nauhapajassa näytillä koko tapahtuman ajan ja jos aikaa sattuu jäämään, saa ohjausta myös virallisen opetuksen ulkopuolella (haarukkanyöriohjaus menee kuitenkin edelle, jos pitää valita).

Kurssille ei ole varsinaista osallistumismaksua, mutta opettajan lankoja käyttäviltä toivotaan 1-2 euron materiaalikulukorvausta. Jos haluaa viimeistellä tekemänsä nauhat korukäyttöön, voi opettajalta lunastaa nauhapäätteitä ja lukkoja omakustannushintaan (myös työkalut ja kiinnitysapua saa tarvittaessa).


Lisätiedot ja ilmoittautumiset mervi.pasanen at gmail.com .Noin sentin levyinen rannekoru Novita Tennesseestä, nauhapäätteet ja lukko hopeoituja, keskellä lasihelmi. Nyörin malli on kolmivärinen 6 pohjukan polveke (chevron braid), tehnyt Mari Voipio 2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti